viernes, 14 de junio de 2013

Sempre al teu costat, Hachiko



Jorge Solera 

Sempre al teu costat, Hachiko

Sempre al teu costat, Hachiko, és una pel·lícula dramátic estadounidens  de 2009 basada en la història real del pacífic gos japonés, Hachiko. És un remake de la pel·lícula japonesa de 1987, Hachiko Monogatari. La pel·lícula está dirijida per Lasse Hallström, escrita per Stephen P. Lindsey, i protagonitzada per Richard Gere, Joan Allen i Sarah Roemer.
Va ser estrenada al Japó, el 8 de d'agost de 2009. Als Estats Units el film és va projectar en l'Film Festival Internacional de Seattle el 13 de juny del MATEIX any. És va estrenar a Estats Units el 18 de desembre de 2009
File:Hachiko.JPG
 

















Foto real de Hachiko, en estat d'avançada  edat.
Argument:
La pel·lícula Comença a l'època present, on vàries alumnes realitzen una narració oral sobre a els Seus herois favorits a la classe. Un dels alumnes, Ronnie (Kevin DeCoste) Comença a explicar la història de Hachiko: el gos del seu avi. La trama retrocedeix a El Temps mb un cadell de Raça Akita criat per un monjo budista al Japó és portat per encarregar a Estats Units, però la gàbia on estava l'animal cau del portamaletes del vehicle que el transportava i s'extravía a l ' estació d'ferrocarrils on el professor Parker Wilson (Richard Gere) el Troba vagant. De sobte Wilson no TRIGA en sentir captivat per l'animal i Decideix emportarse'l a casa Després de la negativa del controlador de l'estació, Carl (Jason Alexander) de quedar-se'l, un vegada a casa, és Troba también Amb la negativa de Cate, la seva dona, a mantenir l'càrrecs (Joan Allen).
Al matí següent, Parker s'espera que algun ca reclami l'animal perdut, però no rep contestacions, per la qual es el porta amb si a la feina on Ken Fujiyoshi (Cary-Hiroyuki Tagawa) tradueix el símbol del cadell com 'Hachi', per que Decideix posarle de nom Hachi. De passada, Ken asenyala que a els dues estan destinats a quedar junts. De tornada a casa, Parker intenta jugar amb Hachi, però l'animal no mostra cap interès, Mentre a els observa, Cate rep la trucada d'algun ca que vol adoptar l'càrrecs, sense embarg, a ver el vincle que Uneix Parker amb Hachi, Decideix quedar·se al cadell.
anys més trigar, Hachi i Parker han desenvolupat una amistat indestructible, sense embarg, el propietari continua perplex per la negativa del gos a fer coses habituals per l'susdit animal com anar a portar una pilota, despres de comentar amb Ken, aquest li diu que Hachi només anaria a per aquesta pilota per un motiu especialment. Una dema, Parker és marxa al treball i Hachi li segueix fins a l'estació negant·se a tornar fins que a Parker no li queda altre remei que tornar a casa i fermentació trigar a treball, aquesta matexa tarda, Hachi intueix l'arribada del su amo i torna a l'estació des on li espera amb paciència, finalment, Parker decideix que el ca li acompanyi a l'estació, aixi tots els dies. Fins que un dia, Hachi és negat a acompanyar, per la qual cosa Parker decideix anar sense ell, tot així el gos acaba donant·li caça mentre porta la seva pilota per a sorpresa de Parker que acaba jugant amb ell per primera vegada durant una estona ; però, l'home comença a preocupar·se per arribar trigar a la feina i dona per finalitzat el joc i se'n va malgrat a els lladrucs de l'animal. Aquest mateix dia, a Parker a treball pateix un aturada cardiorespiratòria que li causa la mort en plena classe.
Mentre el ca segueix esperant l'arribada del tren; però Parker no mostra senyals de vida, malgrat tot, un Hachi roman a l'estació durant diverses hores fins que el gendre Parker es l'emporta. No obstant això s'escapa de casa per tornar l'endemà a l'estació i quedar·servei de recursos humans. Durant el dia i la nit. A mesura que passa el temps, Cate veuen la casa i el gos és va a viure amb la seva filla Andy, la qual ha format una familia juntament amb Michael amb qui acabin d'tenir un nedar, Ronnie. Aixi i tot, un Hachi torna a escapar i troba el camí de la Seva vella casa; però l'habitar altra família decideix anar·se'n a viure a l'estació sobrevivint gràcies al menjar que li Dóna Jess, un venedor ambulant de frankfurts amb el qual Parker tenia una amistat.
Mentre espera l'arribada del su amo, Hachi comença a dormir sota els vagons d'un tren avariat i al cap del temps crida l'atenció d'un reporter que entrevista als cercles pròxims a Parker. Els anys passen i Hachi segueix esperant, d'altra banda, Cate visita la tomba del su difunt marit en coneix a Ken, hi diu haver pasado una dècada. En passar per l'estació, la dona es sorprenent de ver a Hachi al mateix lloc en un estat brut, vell i cada vegada més feble i que fins i tot malgrat que els hi anys no passen en galledes, el ca segueix esperant. Despres ficar al llit·s'a qui temps enrere era su gos, Cate Decideix seure al su costat-i esperar el següent tren. A casa, Cati li parla a su Nét Ronnie (ja amb deu anys) de Hachi i de la relació qualit que va tenir con el su avi mort, aquesta mateixa nit, Hachi segueix en su mateix lloc on jeu a terra i s'adorm Profundament per última vegada mentre somia amb Parker, del qual te una visió d'ell en què l'anima anar con el su amo just abans que els hi seus esperits ascendeixin al cel.
De tornada a la classe, Ronnie finalitza la seva narració afegint als seus companys que Hachi serà per sempre su heroi paper su amor i lleialtat. En sortir del col·legi aquesta mateixa tarda, Ronnie va a casa mentre camina con el su propi cadell de Akita, el qual te de nom Hachi i con el qual caminin el mateix camí que dia rere dia van seguir su avi amb l'anterior Hachi.
Abans d'arribar a els crèdits finals, un cortineta revela que el veritable Hachiko va néixer a Odate el 1923 i que després de la mort del su amo: el Dr Hidesaburo Ueno en 1925, aquest tornava a l'estació de Shibuya on el gos va esperar dia després dia fins a la seva defunció en 1934. Després del final de la cortineta apareix una foto d'una estàtua erigida a Hachi en una de les entrades de l'estació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario